Az Új Széchenyi Terv Dél-Alföldi Operatív Program keretén belül a telephelyfejlesztés és ipartelepítés a területi kohézióért tárgyú pályázati kiíráson az SZ-N TRADE Műanyagfeldolgozó és Kereskedelmi Kft. 69,99%-os mértékű 14.425.156 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert. A beruházás összköltsége 20.607.366 Ft. 

Az SZ-N Trade Kft. 1999-ben alakult, a cég korszerű műanyag termékek gyártásával foglalkozik. Termékeik megtalálhatóak az élet majdnem minden területén, fő felhasználóik a kozmetikai ipar, gyógyszeripar, háztartási-vegyipar, élelmiszeripar. Az üzem automata gépekkel van felszerelve, melyek bármilyen, az ügyfelek által támasztott követelményeknek eleget tesznek. A társaság által gyártott főbb termékek: garanciazárral ellátott vagy menetes dobozok, flakonok, műanyag kannák. A Kft. szakemberei folyamatos gyártásfejlesztést végeznek és nyitottak minden új és hatékony módszer alkalmazására. 

Az Új Széchenyi Terv Dél-Alföldi Operatív Program keretén belül a telephelyfejlesztés és ipartelepítés a területi kohézióért tárgyú pályázati kiíráson nyert támogatásnak köszönhetően a meglévő üzemcsarnok új, összesen bruttó 249,68 m2 területű épületszárnnyal bővült. Az utóbbi években jelentősen felfutott termelési volumen miatt a rendelkezésre álló csarnok területe már nem volt elegendő. A megnövekedett alapterületű üzemcsarnokban megteremtődtek a további kapacitás bővítés feltételei, valamint a bővülő termelési volumenből adódó logisztikai nehézségek kezelése is. A kapacitásbővítés által lehetőség nyílik újabb külföldi piac megszerzésére, ami jelentősen növeli a cég éves árbevételét. Az új, korszerű technológiával épült csarnok üzemeltetése kisebb környezeti ártalommal jár. 

A projekt keretében beszerzésre került egy raklapmozgató "béka", mely a termelő tevékenységhez kapcsolódó anyagmozgatásban játszik szerepet, az új Ecospir raklapfóliázó gép pedig a raklapokra pakolt készáruk rögzítése, esetleges szennyeződésektől való megóvása szempontjából hasznos. A támogatásnak köszönhetően informatikai fejlesztés is történt, így a cég a mai kor követelményeinek megfelelő informatikai és alapanyag/készlet nyomonkövetési rendszerrel rendelkezik.